Beranda > Umum > FOTO KENANGAN TEMPO DOELOE

FOTO KENANGAN TEMPO DOELOE

Berikut ini beberapa foto yang dikumpulkan Tim Taselamedia dari berbagai sumber, yang tentunya tidak lain mengingatkan kita sebagai warga Tatar Pasundan mengenang dan menerawang ke masa lampau dengan menyimak beberapa foto hasil para fotografer tempo doeloe yang mana hasil karya mereka dikenang dari masa ke masa.

Tasikmalaya Selatan Tahun 1925

Situ Lengkong Tasikmalaya Tahun 1910

Sawah di manonjaya timur dengan latar belakang jembatan diatas sungai Ciwulan, Date 1880

Rumah Tjamat soekapoera kollot, Tahun 1880

Rumah keluarga - Tasikmalaya Date 1924

Perayaan Tasikmalaya Tahun 1924

Pasangrahan SIngaparna Tahun 1880

Mesjid Tasikmalaya Tahun 03-1901

Mesjid Manonjaya Tahun 1880

Membawa daun pandan - Rajapolah Tahun 1920

kegiatan Volyball militer di Tasikmalaya Tahun 15-08-1949

kebun di kediaman Asisten Residen Tasikmalaya date 1880

Jalan tasikmalaja - garoet (mangoenredja) 1880

Industri Payung - Tasikmalaya Datum 1935

Gunung galunggung 1880 (Diphoto dari mangunreja)

Gunung Papandayan garut tahun 1910

Acara Pernikahan Manonjaya - Tasikmalaya Tahun 1900

About these ads
Kategori:Umum
  1. 14 April 2010 pukul 22:28

    hebat…dpt dmn foto2 sejarah ini

    • Tim Taselamedia
      15 April 2010 pukul 22:40

      Terimakasih bu wartawan, apa kabar Jambi? sering sering mampir di blog kami ya! (walau jarang di isi) hehehehehe…………

    • 31 Mei 2010 pukul 11:30

      duh asa wararaas ningali photo2 baheula…

    • 19 November 2013 pukul 12:59

      hai

  2. dadang
    14 April 2010 pukul 23:29

    koleksi photo luar biasa, Great works

  3. Xcha Rotten
    15 April 2010 pukul 00:50

    TOP BGT ….. ternyata TSM lebih indah dulu dari pada sekarang

  4. Putik
    15 April 2010 pukul 17:35

    Nih dia yg gw cari, menerawang jauh ke masa lampau hmmm terbayang sejuknya udara tempo dulu nyaris tanpa polusi

  5. Uwaw
    19 April 2010 pukul 11:30

    What a wonderful great moment in a frame…..!!! thanks brad.. for remember me to the past moment that I never seen before… Good morning n’ Good luck ..

  6. 6 Juni 2010 pukul 18:42

    duh asa kumaha nya ningali photo2 jaman baheula

  7. harri
    16 Juni 2010 pukul 20:52

    Sok atuh tambihan deui Fotona….

    anu matak hanjakal mah kapungkur kagungan Foto galunggung taun 82 pas nuju bitu enjing2…kalah leungit.

    • 1 Juli 2010 pukul 13:05

      bilih hoyong ningal photo2 Tasikmalaya Bihari berikut sejarah2na mangga diantos kasumpingannana di Group Facebook TASIKMALAYA TEMPO DOELOE, simkuring sareng wargi2 urang sadaya miharep & akan senang bila bpk/ibu/sdr/i tiasa kumpul ngariung di group tsb…

  8. 16 Agustus 2010 pukul 09:58

    Boa-boa dina salah saurang anu aya dina photo di luhur teh karuhun urang nya?
    Duh.. dunia, fana nya.

    Urang Singaparna Asli (USA)

  9. tatangdarmawan
    20 Agustus 2010 pukul 16:19

    HEBAAAAAAAAAAAAAAAAAAAT……..LUAR BIASA……MEUNANG TIMANA ETA POTO…HADE EUY…BIASANA SOK GEUS RUKSAK PHOTO BAHEULAMAH TAPI IEU AYA KENEH…BERARTI APIK PISAN TAH KANA BARANGNA…AMAZIINGG

  10. DJ Hery
    28 Agustus 2010 pukul 13:48

    Mantabbb

  11. Abie sabatae
    23 Oktober 2010 pukul 02:55

    sae Pisan Kaindahan Jaman baheula mah teu Kawas jaman kiwari seur bumi nu jarangkung sareng rumah pendudukna sanes seur pribumi nya kamarana ath urang tasikkkkkk terutami na urang soekapoera teh nya

  12. YAYAT S. JAYASANTIKA AD DWANY
    23 November 2010 pukul 07:03

    YS, 231110

  13. geewista
    9 Desember 2010 pukul 20:44

    meni assa wararaas ningali pto2na………….

  14. Yuki Gautama
    4 Januari 2011 pukul 10:44

    Alhamdulillah masih keneh aya nu miara di hade hade.. Nuhun …

  15. 29 Januari 2011 pukul 10:32

    salut dan jempol atas keuletannya mencari dan mendapatkan poto2x yg sangat bersejarah ini……………………smg dpt lebih banyak dpt poto yg lebih jadul lagi adanya……………..

  16. ropi nanda utama
    15 Februari 2011 pukul 11:20

    rareueus… nyeleksek kana hate… bingah ningali manonjaya tempo dulu.. hatur nuhun… JERMAN (jeroan manonjaya)

  17. EUCEU
    29 Maret 2011 pukul 19:17

    BEUH…… TOP MARKOTOP LAH…. KEREN…. MAIN PS (MAnonjaya INdah Permai dan Sejahtera )

  18. dodi
    2 April 2011 pukul 21:40

    photona mani sarae, matak waas ningalna

  19. dzulfiqar
    6 Mei 2011 pukul 09:54

    what a great photos, well done!!!
    what a great moment at that time.
    time seems stopped for seconds….:)
    is there a picture of mangkubumi regions at the moment???

  20. 26 Agustus 2011 pukul 13:39

    waduhhh …. jadi hayang balik ka lembuurrrr di jayaratu leuwisari singaparna ….. nuhuunn pisan foto2na

  21. 3 Desember 2011 pukul 21:18

    nuhun google abi janteun penerus kota tasik teh ayeuna mah tos tweurang saatosna aya internet di rorompok.endah geuningan TASIKMALAYA TEH

  22. irma
    10 Desember 2011 pukul 19:51

    sesuatu banget zaman baheula

  23. tatang suryana
    16 Desember 2011 pukul 00:08

    syukur tos tiasa ngamumule poto jaman baheula nu sakitu waasna nu katingal na. da jaman kiwari mah meni asa sareukseuk k tingalna benteun sareng jaman baheula asa tiis ku titingalan.

  24. rere
    14 Februari 2012 pukul 18:20

    mani waas

  25. astri
    16 Februari 2012 pukul 16:13

    kereeeeeeeeeeeeeeen bannnggettttttttttttt

  26. yogi ASGAR
    20 Februari 2012 pukul 21:27

    Asa wa’as ningali ngeplakna sawah jaman bareto..hatur nuhun ahh poto na,katampi pisan..mun tiasa mah di sueueran dei potona,kanggo tingalieun anak incu urang isuk pageto..

  27. 27 Februari 2012 pukul 14:34

    Mani waas euy……suasana yang sangat menentramkan hate……

  28. ujang dadan
    18 Maret 2012 pukul 19:35

    alhamdulilah …
    janten terang sejarah tasikmalaya…..

  29. Denny NS
    24 Maret 2012 pukul 22:42

    Alhamdulillah….,tiasa ninggalia photo2 Tasik jeung sabudeureunnana, emh….pun bojo mah boro-boro lahir ninina oge boa caqn aya harita mah !! Paingan di Tasik loba nu gareulis da geuning di photo oge pagilinggisik jeung urang Walanda………hahaha !!

  30. zamz fm
    13 April 2012 pukul 20:45

    duh bangga sekarang mangunreja jadi bagusss….gk seperti doloeeeee,,,,,,,,,jadi kota sekarang mahhhh….????eyyyy

  31. ayi
    14 April 2012 pukul 13:48

    muhun mani asa waas ningali tasik, ngan abi mah sok nyeredet kana manah upmi ngadangu tasik atanapi ningali foto tasik teh. alesanna ibu sareng rama pituin asli ti lembur.. aslinamah kp. cilenga, leuwisari. tos teu araya. hatur nuhun pisan.

  32. erni sopiyanti
    29 April 2012 pukul 15:43

    duuh meni wararaas ningal lemah cai nu sakitu endahna,,alhamdulilah tiasa janten pribumi asli tasikmalaya khususna manonjaya,,mudah2an salamina tatar sukapura ngadaun ngora tiasa kajagi kalestariannana amiin,,,haturnuhun pisan kanggo ibu/bapak anu parantos kersa milari photo2 sareng purwadaksina

  33. Ipunk
    13 Mei 2012 pukul 17:13

    Saya Terharu liat poto² itu…
    dmi alloh saya pngn banget berada di poto² itu…

  34. anton
    16 Mei 2012 pukul 12:42

    sae pisan kang mudah mudahan urang sunda faham kana sajarah tasikmalaya utami na Soekapura Tasikmalaya…..

  35. nira
    29 Agustus 2012 pukul 09:03

    sae pisan,asa wararaas:)

  36. 14 Oktober 2012 pukul 13:17

    you are in reality a just right webmaster. The web site loading
    pace is incredible. It kind of feels that you’re doing any unique trick. Furthermore, The contents are masterpiece. you’ve done a
    fantastic process in this matter!

    Charline

  37. 22 Oktober 2012 pukul 19:20

    My brother recommended I might like this website.

    He was totally right. This post truly made my day. You
    cann’t imagine simply how much time I had spent for this information! Thanks!

  38. 10 Januari 2013 pukul 22:05

    hi!,I really like your writing so a lot! percentage we keep up
    a correspondence more approximately your post
    on AOL? I need an expert on this house to unravel my problem.
    May be that is you! Looking ahead to look you.

  39. 15 Februari 2013 pukul 09:23

    Thanks for taking free time to post “FOTO KENANGAN TEMPO DOELOE Tasik Selatan Media Online”.
    Thanks a ton for a second time -Gracie

  40. jana
    29 Maret 2013 pukul 16:59

    Woww awesome all that pictures, l like it

  41. 7 April 2013 pukul 18:38

    The news which is telecasting all the information from all the
    sides of the world is called as world news. Yet while viewers will inevitably make comparisons between Diane Sawyer and Katie Couric, they have very
    styles, as Diane Sawyer has more of a reputation for a ‘harder’
    journalistic style. These websites can be dedicated to particular type of news like a few websites are dedicated to
    entertainment narovide the people with current world news
    but they face the barrier of space and time.

  42. 10 April 2013 pukul 11:08

    May I simply just say what a relief to uncover someone that
    truly understands what they’re talking about on the internet. You definitely understand how to bring an issue to light and make it important. A lot more people must look at this and understand this side of the story. I was surprised you aren’t more popular since you surely possess the gift.

  43. 18 Mei 2013 pukul 21:29

    This is why pornography is a crime for the rising generation.
    A possible disadvantage is the fact many i – Pod videos can be
    utilized by teenagers for porn videos, fact that may
    help the porn industry to formulate its programs and success.
    The paper reports which a government survey carried out in 2010 found that 10%
    of Japanese men admitted owning child pornography, while approximately 600 cases of child sexual abuse from child pornographers are recorded yearly, using the internet quoted as the ‘largest factor’, by the Kyoto police spokesperson.

  44. 6 Juli 2013 pukul 12:29

    When I originally commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now
    each time a comment is added I get several emails with the same comment.

    Is there any way you can remove me from that service? Cheers!

  45. cucu cuarsa
    9 Juli 2013 pukul 12:50

    sampurasun…wadia balad…dulur-dulur di tatar Sunda…reueus sim kuring ningali foto-foto zaman baheula…ka admin hatur nuhun informasina tiasa ngempelkeun foto nu sakieu endahna…sakali deui hatu nuhun…

  46. ayyahnamilkidz
    19 September 2013 pukul 09:39

    izin copas ya,,admin

  47. 21 Februari 2014 pukul 11:05

    Wow that was odd. I just wrote an really
    long comment but after I clicked submit my comment didn’t appear.

    Grrrr… well I’m not writing all that over again.

    Anyhow, just wanted to say fantastic blog!

  1. No trackbacks yet.

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

Ikuti

Get every new post delivered to your Inbox.

Bergabunglah dengan 62 pengikut lainnya.